Ha nem baj, akkor én most itt Ctrl+C, Ctrl+V-vel bemásolom a korábban máshol megfogalmazott véleményemet.
/Holt feleslegesnek tartom átfogalmazni és ráadásul fáradt is vagyok, mert most értem haza./Lazarus
Jor-el szóról-szóra elmondta, amit talán már le is írtam, de ha nem, akkor is ezen gondolkodtam. Clark nem áldozhatja fel magát egy ellenséggel szemben, mert mi van, ha az embereknek utána sokkal rosszabbal kell szembenézniük. Viszont összességében elég durvára sikerült a lecke. Jonathan és Jor-el között ismét ugyanaz az ellentét volt, mint évekkel ezelõtt és megint akkor kapott Clark támogatást Kent papától, amikor a legnagyobb szüksége volt rá.
Clark egyedülállóan sokat szerepelt képernyõn és elõnyére vált.
Chloe és Oliver no comment.
Tessel kapcsolatban az a tippem, hogy õ nem más, mint Lillian Luthor klónja. (Vörös haj, kék szemek, következõ részekbõl kiderülõ nagy titok: ding ding!!!) és mivel minden rajongói oldalon azt írják, hogy Lexnek a végén meg kell ölni Tesst, mért lenne ez nagy dolog a többi gyilkosság mellett, kivéve, ha a saját anyja személyesedik meg benne.
A bõrátültetés is sikeresebb lehet rokontól. Bár ez megint sci-fi-genetika, inkább hagyjuk.
Lex pont olyan betegre sikerült az összes formájában, amilyennek vártam. A kis Alexander pedig abból a szempontból sajnálnivaló, hogy látszik, honnan indult Lex. Azt már várom, hogy egyszer a kicsibõl is kijön, hogy mindent tud, amit Lex tudott és csak azért nem mondott semmit, mert még gyerek és így biztonságosan figyelheti a környezetét.
Hiányoltam a Book of Raot, de mivel Darkseid pont ott jött elõ a tetõn, még akár meg is szerezhette. Nem sakkoznám túl, mivel egyszerûen az is lehet a magyarázat, hogy egy idõ után leáll a mûködése vagy esetleg eltûnt a kriptoniakkal együtt. Durva lenne, ha Doomsday is elteleportált volna és Zodnak megint lenne oka Clarkot hibáztatni, amiért DD halomra öli a másik bolygón a kandoriakat.
Darkseid ábrázolása elég váratlan, de kezdetleges volt. Remélem, ezen még módosítanak kicsit. Inkább olyan volt mint egy zónalakó érkezése, de így nézve elég ütõs.
Lois ismét magát adta. A trükkök, amikkel kileste Clarkot, nagyon aranyosak voltak.
) A közös jeleneteknek megint kicsit más volt a hangulata, mint tavaly. Tom és Erica nagyon jól érzékelteti a változásokat Lois és Clark kapcsolatában. A szakítás most már jelentéktelennek tûnik.
Smallville unciklopédiába való tény: Clark mindíg kap ajándékba egy gyorsan kelõ Napot, ami természetesen azonnal feltölti õt erõvel.
És még valami. Miért dobta el Lois olyan messzire a tõrt? Helybõl vált kriptonit szakértõvé?
Összességében nekem tetszett a rész.
Bocsi nevar, chatre nem megyek, mert ezt a mennyiségû véleményt sokkal jobb itt leírni, mint 3 szavanként elcsetelni.