|
Post by susiel86 on Jun 1, 2010 17:36:33 GMT 2
Ide lehet gyûjteni az olyan képregényes utalásokat, melyek a DC/WB-tõl független filmekben, könyvekben, dalokban, vagy bármely más alkotásban elõfordultak.
|
|
|
Post by susiel86 on Jun 1, 2010 17:47:34 GMT 2
Interjú a Vámpírral:
A World of Superman chatboxában már említettem, de ott nem volt elég hely, hogy az egész sztorit kifejtsem. Nem Tv-t néz a vámpír, hanem moziban van.
A lényeg, hogy Christopher Reeve röpke 3 mp-re megjelent a filmben Supermanként egy mozivásznon. A fõszereplõ Louie egy riporternek meséli el az életét, és az említett jelenet a Superman 1-bõl átvezetõként szerepel a múltból a jelenkorba.
|
|
|
Post by susiel86 on Jun 1, 2010 18:04:36 GMT 2
Szívek szállodája:
Ki ne ismerné Lorelai Gilmore humorát. Van, akinek kedvence, van, akinek az agyára megy, a lényeg, hogy többször is szóbahozta a szuperhõsöket véget nem érõ blabláiban.
Fiatalabb korában Wonderwomannek öltözött egy jelmezbálon.
Idézetek:
"Ismeri Superman Magány Erõjét? Az anyám házához hasonlítva igazi jamaikai tengerpart."
Lorelai: Hé, mi van a névjegykártyáddal? Chris: Hogy érted? Lorelai: A mellkasod közepén van. Chris:És? Lorelai: Az egyik oldalon kéne viselned! Ki teszi a névjegyét a mellkasa közepére? Chris: Superman. Lorelai: Superman? Az nem névjegykártya volt, hanem egy embléma. Chris: Oké, akkor ez az én emblémám. Lorelai: "Hello, Cristopher vagyok, Rory Gilmore apja" a te emblémád?? Chris:Igen, az. Lorelai: Akkor arra kell, hogy kérjelek, mindíg maradj tõlem 15 lépés távolságra.
|
|
|
Post by susiel86 on Jun 1, 2010 18:31:58 GMT 2
Five for fighting; Axis of Awesome
A Five for fighting ikonikus dalát, az Its not easy to be me-t Superman sorsa inspirálta, az Axis of Awesome Birdplane címû dalát pedig az FFF-dal egy sora.
Így jutunk el az Its a bird, its a plane-tõl az I'm more than a bird, more than a plane-en keresztül az I'm a birdplane-ig.
Its not easy to be me
Birdplane
Bár szerintem viccesebben jön ki az Axis másik dalában:
Ezt már egyszer belinkeltem szerintem a másik topikban, de most is.
|
|
|
Post by susiel86 on Jun 1, 2010 19:27:22 GMT 2
Two Steps From Hell - Sky TitansJohn Williams klasszikus Superman témáját idézi a stílus és a bevezetõ pár ütem. www.youtube.com/watch?v=mJkbMFgs-L8Egy videóban én is használtam korábban. (Ennek a videónak a különlegessége, hogy teljesen jól passzol a zene a Smallville 8. évad introjához.)
|
|
|
Post by susiel86 on Jun 15, 2010 11:30:49 GMT 2
Hogan Knows Best
Hulk S emblémás bögrébõl itta a kávét. ;D
|
|
|
Post by susiel86 on Jul 23, 2010 14:15:43 GMT 2
Monk 1.01Sharona, Monk asszisztense Lois Laneként jellemzi magát, vagyis azt mondja, úgy érzi magát Monk mellett, mint Lois Lane Superman mellett. Monk 1.02Megkérdezik Monkot, hogy kinek képzeli magát Sharona, amikor egyedül indul levadászni a bûnözõt, erre Monk azt mondja, hogy Lois Lane-nek.
|
|
|
Post by susiel86 on Aug 9, 2010 16:54:41 GMT 2
Ez nem igazán utalás, hanem inkább érdekes egyezõség:
Diploma után
A Superman animációs sorozatban Superman szembekerült Titanoval, Lois ûrutazó majmával. A majmot csak úgy lehetett megállítani, hogy Lois elõvette a zenélõ plüss majmot és Titano meghallotta a zenét.
Ugyanez az altató zene szólalt meg a Diploma után címû filmben a fagyis kocsiból.
|
|